אמרתם חורף, אמרתם שפעת, צינון, התקררות ושאר מיני מטרידי שגרה למיניהם. ככה זה, לא משנה כל כך אם החורף רציני או לא, הם הרי יגיעו. ואיתם, עם שלל ההתקררויות, הנזילות התה והפוך, מגיעים גם שפע של מיתוסים. אנחנו דווקא הגענו כדי להפריך.
1.כוס מיץ תפוזים אחת ליום תמנע שפעת
לא מדויק. נכון שכוס מיץ תפוזים (מיותר לציין שרק סחוט טבעי בבית, נכון?) תעניק לגוף 1-2 גרם ויטמין C. זה לא רע, אבל האמת היא שכדי להשפיע על המערכת החיסונית באופן ממשי עליכם לצרוך לפחות 14 קילו תפוזים ביום. לא בטוח שיישאר לכם זמן לישון.
2.אל תשכחו לקחת סוודר!
לא מדויק. נכון שכשקר יש להתלבש בבגדים הולמים ומחממים, שכן כאשר טמפרטורת הגוף יורדת משמעותית, נפגעת גם מערכת החיסון שלנו ואנו נכונים לקלוט וירוסים. אבל חשוב גם לזכור כי לבוש חם מידי גורם להזעה וכל משב אוויר קר עלול להוביל לצינון (והחלשת מערכת החיסון וחוזר חלילה). הורים לילדים קטנים – הסעיף הזה הוקדש במיוחד לכם.
3.תסגרו את החלון, יש רוח פרצים!
לא נכון. השפעת מועברת ומידבקת ע"י ווירוסים שנמצאים באוויר. דווקא בחללים סגורים, בהם אין תחלופה של אוויר, הווירוסים חוגגים ומועברים מהר יותר מאחד לשני. לפיכך, ההמלצה החד משמעית היא גם בחורף לפתוח חלון ולאוורר את החדר.
4.חימום באמצעות מזגן מסנן ומפזר את הווירוסים
לא נכון. דווקא מזגן מחמם את האוויר, ואוויר חם הינו קרקע פורייה ותנאים אידיאליים להפצת הווירוסים.
5.משופעים? תנוחו בבית
כן.. אבל. נכון שלפעמים אי אפשר שלא להניח את הראש ושיניחו לכם, אבל מצד שני להסתגר בבית דווקא יכול לדכא. לפעמים מקלחת טובה, כדור נגד תסמיני שפעת והסתערות על שגרת היום יכולים להוציא אתכם מזה הרבה יותר מהר. או כמו שאבא שלנו נוהג לומר: מי שאין לו זמן – לא חולה…
6.תבקשו מאימא מרק עוף
בהחלט כן. מסתבר שמרק עוף משפיע לטובה על מערכת החיסון שלנו. אולי אלה המלחים שמוסיפים לנו יכולת התמודדות טובה, אולי זו החמימות שמתפשטת מבפנים – כך או כך הסבתות אמרו האנטיביוטיקה של הטבע והפעם לא לגמרי טעו.
7.בחורף ישנים יותר
לא נכון. מה אתם דובים? נכון שיש יותר חשק להתכרבל עם שמיכה ופחות חשק לצאת לגשם, רק שהמומחים טוענים שאם דווקא תיכנעו לפוך – תרגישו ישנוניים ויש אומרים גם מעט חלושים יותר. יאללה לקום!