גם אצלנו – כמו אצל חלקים נרחבים באנושות כולה – המלחמה במשקל היא אחת המתישות. גם אינספור הדיאטות, השיטות והמחקרים שפרושים בפנינו בכל מקום ואתר לא הופכים את העניין לקל יותר ויש שיאמרו שאפילו להיפך: עודף המידע רק מבלבל.
אבל אנחנו, כמסורים לעבודתנו, יצאנו לבדוק 5 מיתוסים נפוצים בכל הקשור להתמודדות עם עודף משקל וחזרנו עם תשובות. השורה התחתונה היא שלא משנה באיזו דרך תחליטו ללכת, האמיתות הללו כנראה נכונות בכל מקרה. מוזמנים להפנים.
ספירת קלוריות היא הדרך היחידה היעילה לרדת במשקל
לא נכון. כדי לשרוף שומן ולבנות שרירים, הגוף חייב לקבל את אבות המזון האחראיים על בנייתם. (חלבונים ופחמימות).
אי אפשר להתקיים ממזון עשיר בשומן בעל ערכים תזונתיים נמוכים בלבד ולצפות לרדת במשקל ולבנות גוף כמו בדיאטה המשלבת נכון את כל המזונות. חשוב לדעת שתפריט לא מאוזן מבחינת שילוב אבות המזון (פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים) גם אם החסר הקלורי קל, מוביל לחסרים תזונתיים שעלולים לגרום לבעיות בריאותיות, מחלות, נשירת שיער, שבירת ציפורנים, פגיעה בריכוז, חולשה, עייפות ועוד.
שתיית מים חשובה מאד בכלל, ובעת ירידה במשקל בפרט
נכון. זה לא אנחנו שאומרים, אלה המחקרים: משתתפי מחקר שנעשה בתחום לאחרונה העלו ב-30 אחוז את קצב חילוף החומרים שלהם לאחר שצרכו כ-700 מ"ל נוספים של מים.
מדוע זה חשוב לנושא? משום שהתהליכים המטבוליים שורפי הקלוריות דורשים נוכחות של מים על מנת שיוכלו להתבצע ביעילות. בנוסף, המים עוזרים לנו להרגיש שבעים, הם מדכאים במעט את התיאבון, שוטפים את המערכות ומקטינים את הנפיחות. כמה? 8-10 כוסות מים מידי יום. אם אתם עוסקים בפעילות גופנית, שתו 2-4 כוסות נוספות.
פעילות גופנית לבדה יכולה להפחית משקל
לא נכון. פעילות גופנית בלבד ללא תפריט מותאם, לא תגרום לירידה במשקל. למרות שחוסר פעילות גופנית הוא הגורם מספר אחד להשמנה, על מנת לרזות מוכרחים לשלב תפריט מתאים. את הפעילות הגופנית מומלץ לשלב בתהליך הירידה במשקל, על מנת שהירידה ברובה תהיה מרקמת השומן, ללא איבוד מסת שריר. בנוסף, לפעילות גופנית חשיבות רבה בשמירה על ההישגים ובהתמדה.
יש אנשים שפשוט לא מסוגלים לסבול פעילות גופנית ואין מה לעשות
לא נכון. התמדה תגיע ברגע שתמצאו את הפעילות ממנה אתם נהנים, שיכולות להיכנס בקלות לסדר היום ואם תהיו משוכנעים מספיק ברווח שלכם מכך.
נסו לבחור פעילות גופנית בצירוף חבר/ה, בן או בת הזוג ; הציבו יעדים קטנים ומציאותיים, ואפילו צ'ופר יכול לעבוד: נעלי ספורט חדשות אחרי חודשיים התמדה, למשל.
התמדתם חצי שנה? זהו, אתם בדרך הנכונה להפוך את הבריאות הזו להרגל.
אנשים עם בעיות בריאות (כאבי פרקים, לחץ דם גבוה, סוכרת, מחלת לב ועוד) לא יכולים לעשות פעילות גופנית, גם אם הם רוצים
לא נכון בכלל. פעילות גופנית בטוחה כמעט לכל אחד. דווקא אנשים עם דלקת פרקים, לחץ דם גבוה, סוכרת או מחלות לב מרוויחים מפעילות גופנית, ובחלק מהמקרים הפעילות הגופנית משפרת את התמודדותם עם המחלה. מה שכן, יש להיוועץ ברופא כדי לבחור נכון את הפעילות כמו גם כדי לברר מינונים.