חיפשנו ומצאנו את אחת השיטות העתיקות – אך מסתבר גם מצליחות – לשפר את ביצועי הביזנס
רועי, שפתח לפני כשנתיים בית קפה שכונתי, היה סקפטי – בלשון המעטה – כשאשתו הציעה לו לקבל ייעוץ פנג שואי אחרי ש-איך לומר בעדינות? – לא ממש הלך לו: "הייתה לי הרגשה שאנחנו עושים את הכל נכון. המיקום פצצה, העיצוב נעים ויש לנו לחמים שאנשים באים לקנות במיוחד. ובכל זאת, בבית הקפה (הרשתי) ממול עמדו בתור ואצלנו ריק. חברה של אשתי היא יועצת פנג שואי לעסקים ולמרות שאני לא מאמין גדול בדברים כאלה, אחרי שכמעט התייאשתי אמרתי שלא אכפת לי לנסות. קבענו פגישה בקפה, היא הגיעה, נתנה כמה אינפוטים – ביקשתי כאלה שיהיה לי קל ליישם בהתחלה – ובתוך חודש המאזן השתנה".
אז כן, גם אם נדמה לכם שלא, אתם מכירים יופי את התורה הסינית העתיקה העונה לשם פנג שואי. איך אנחנו יודעים? משום שאין אחד או אחת שלא הגיעו למקום – בית, חנות, בית קפה, מסעדה או משרד – שהתחושה בו הייתה נעימה במיוחד. נכון, סביר שגם האוכל, הקפה או השירות היו יופי, אבל ממש לא רק. מה קרה שם בדיוק? כנראה שהאנרגיה ששידר לכם אותו מקום – או הצ'י כפי שנכנה אותה מעכשיו – הייתה מאוזנת ונכונה. בפועל זה גרם לכם להישאר שם יותר, לבוא שוב וכמובן גם להמליץ לאחרים.
הפנג שואי, על אלפי שנות קיומה תפסה כבר מזמן מקום של כבוד בעולם המערבי כשגם האדריכלות המודרנית נעזרת בה לא פעם כדי ליצור, איזון, הרמוניה וזרימה בלתי פוסקת של אנרגית החיים. העניין הוא שלא רק בבית חשוב שיזרום. אין צורך להסביר מדוע גם במקום העבודה, זה שאנחנו נמצאים בו שעות ארוכות, ראוי שהצ'י יזרום נכון ומאוזן. שוחרי התורה אף מגדילים לטעון כי אם בבית יוביל אתכם הפנג שואי לתחושה נעימה, בריאות, זוגיות טובה והצלחה אישית, בעסק הוא יוביל לחיוניות, מרץ, יעילות ולשגשוג כלכלי. במקרה של רועי, אגב, השינוי החל עם תוספת מנורות אדומות וצביעת הקיר שמאחורי הקופה באדום, והמשיך עם הזזת דלת הכניסה לבית הקפה ממיקום שמקביל לרחוב למיקום בזווית של 45 מעלות.
רוצים גם? הנה כמה עקרונות חשובים
צבעים, אדמה ואש
התורה מבוססת על חמישה יסודות מרכזיים : אדמה (חום, אפור) – שתפקידה הוא בטחון ויציבות, אש (אדום) – המתקשרת לפריצה ויצירתיות, מים (כחול) – קשורים כמובן לזרימה ולתנופה, עץ (ירוק) – שידאג לצמיחה ולשגשוג, ומתכת (שחור, לבן) – שלפי עקרונות התורה מייצגת את השלמות הצרופה. כמובן שהדרך לקבל את האיזון האנרגטי המיוחל היא לשלב ביניהם. לצבעים שצוינו לצד כל יסוד יש תפקיד מכריע לא פחות על פי תורת הפנג שואי: אדום, סגול וכחול, למשל, הם צבעים המתקשרים לשפע, כך שכדאי מאד למצוא דרך לשלבם בעיצוב המשרד. שילוב כזה, אגב לא חייב כלל להיות צביעת הקירות בצבע סגול עז. להפך. השילוב הנכון, זה שייצור איזון אנרגטי יהיה אולי זעיר אך מדויק. עציץ עם פריחה סגולה בחדרו של מנהל החשבונות, למשל, יכול לעשות את העבודה היטב. כך גם תמונה בגווני אדום, או כסאה כחול.

והשולחן לאן?
כדאי שהחומר ממנו עשוי שולחן העבודה שלכם יהיו עץ טבעי. אם המשרד ממוקם בכיוון מזרח (יש מצפן בסמארטפון!), כדאי להניח על שולחן העץ פלטת זכוכית, ואם פונים הם למערב, כדאי לשלב עם העץ מתכת ואבן. כמו כן, שולחן העבודה צריך להיות ממוקם כך שיאפשר לכם לראות את דלת הכניסה למשרד ובכל מקרה לעולם לא לשבת עם הגב אליה. אם יושבים עמכם מספר אנשים בחדר, דאגו כי פניכם יהיו האחד מול האחר. גם ממש לא כדאי להציב את השולחן בקו ישר לדלת הכניסה, משום שכך ייווצר מסלול אנרגיה שלילי. את מסך המחשב, שאינו נעדר כמעט מאף שולחן עבודה היום, כדאי למקם בצידו השמאלי של שולחן העבודה.
לא אומרים לא לשפע
מים זורמים, כצפוי, מעודדים זרימה ושפע. אם מזרקה קטנה נראית לכם מוגזמת, נסו לחשוב בכיוון של אקווריום דגים. תנועת המים בו, כמו גם הדגים השוחים להנאתם הם שפע של סמלים חיוביים להצלחותיכם הכלכליות.

לחזקים בלבד
אם רהיטי המשרד נרכשו מיד שניה, נסו לברר מי היו הבעלים הקודמים. הרהיטים, כך טוען הפנג שואי, נושאים עימם את ההיסטוריה האנרגטית של עצמם ובוודאי שאינכם רוצים לעבוד על שולחן עליו עבד בעל עסק כושל.
שיהיה בהצלחה ועם הרבה זרימה…